sobota 6. dubna 2019

Jak jsme uklízeli les

V sobotu 6. října 2019 zorganizoval Spolek přátel Rumburku již tradiční úklidovou akci "Úklidovka pod Dymníkem" v rámci celorepublikové kampaně Ukliďme svět, ukliďme Česko.
Úklid probíhal v lese za rumburskou nemocnicí v Podhájí a dále na trase podél Pstružného potoka po naučné stezce směrem na Dymník a zpět po modré turistické značce. Členové spolku nebyli sami, měli skvělé parťáky – členy Klubu turistů Rumburk, děti z oddílu rugby a další mladé i starší účastníky akce, mj. i pana starostu města Rumburk.
Bylo nás celkem 50 registrovaných účastníků, kteří obdrželi pamětní plaketku. A jak jsme se činili? Sesbíráno bylo 27 pytlů odpadů (tříděno zvlášť plasty a směsný odpad), 7 pneumatik, starý koberec, molitanové matrace, kanystr s olejem a další „poklady“.
Na závěr čekalo na účastníky připravené občerstvení, především ohniště a špekáčky, které jsme si opekli a s chutí „slupli“.
Uznání patří nám všem dobrovolníkům, kteří se zapojili do Úklidovky pod Dymníkem a přidali se tak do celostátní iniciativy Ukliďme Česko, Ukliďme svět, byli jsme skvělí.
Díky patří naší sponzorce z řeznictví v Dolní Poustevně, která zajištěním plaketek a občerstvení dala naší akci příjemnou „mašličku“ a Lesům ČR s.p. za umožnění akce a odvoz nasbíraného odpadu.
A na závěr přání, aby nám ten čistý les vydržel co nejdéle, a když ne, my přijdeme zase.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Saské Švýcarsko - okruh nad Schmilkou I.

6.7.2023 Schmilka – Kipphorn – Grosser Winterberg – Lehnsteig – Kleine Bastei – Schmilka – Hřensko 14 km, převýšení 500 m nahoru, 500 m dolů...