neděle 11. února 2018

Tento způsob zimy zdá se býti poněkud nešťastným

Před pár lety jsme byli v našich "končinách" zvyklí na více či méně sněhu, s tím spojené silniční kalamity, jak byli naši silničáři nečekaně překvapeni, trošku toho mrazení, "až praštělo", ale v posledních letech a letošní zimu nevyjímaje se zima výrazně změnila. Kde je ten náš sníh ? Překvápko, na Sahaře. Takže se musíme smířit s počasím, které chce být zimou a nějak se nedaří a spíše připomíná ošklivý pozdní podzim či končící zimu.
Typicky zimní vycházky nyní nepřipadají v úvahu, navíc ke všem skutečnostem přibylo v našem regionu prodloužení zákazu vstupu do lesa, na mnohých místech až do 30.04.2018.

Kde se tedy toulat? Zbývají nám louky a pole, tak jsme to vyrazili prozkoumat  tzv. "kolem komína" , jinak za humny města Rumburk. Vzhledem k vyšším teplotám, jsou louky a pole značně podmáčené, aby se dalo chodit mimo cesty, no a cesty jsou také na vysoké zimní holiny. Navíc je velmi obtížné udělat procházku či malou túrku, aniž by jste se dostali do lesa, no vždyť je kolem nás samý les, proto se nám tu líbí.  




Žádné komentáře:

Okomentovat

Saské Švýcarsko - okruh nad Schmilkou I.

6.7.2023 Schmilka – Kipphorn – Grosser Winterberg – Lehnsteig – Kleine Bastei – Schmilka – Hřensko 14 km, převýšení 500 m nahoru, 500 m dolů...